A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги ім. родини Симиренків» Мліївської сільської ради роз’яснює.

Дата: 27.03.2024 20:31
Кількість переглядів: 22

Фото без описуЩо потрібно знати про вітряну віспу (в народі вітрянка)?

Станом на березень 2024 в Черкаському районі зафіксовано багато випадків захворювання на вітряну віспу. В Мліївській громаді на 27 березня зафіксовано 1 випадок.

 

Вітряна віспа, або вітрянка, є однією з найпоширеніших інфекцій у світі. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом та є надзвичайно заразним. Якщо на недугу захворіє одна людина, то до 90% оточення без імунітету до неї також інфікуються.

 

Попри те, що це типова дитяча інфекція й зазвичай переноситься легко, вона може мати серйозні ускладнення, навіть небезпечні для життя, особливо для немовлят, вагітних жінок і людей з ослабленим імунітетом. Її симптоми загалом подібні до респіраторних захворювань: нежить, кашель. Хвороба проявляється висипами, які дуже сверблять, підвищенням температури тіла і нездужанням. Висип з’являється спочатку на грудях, спині, обличчі, а потім поширюється по всьому тілу. Інфекційний період становить до 3 тижнів, протягом якого хвора людина може передавати хворобу іншим.

 

З огляду на це, важливо вживати заходи профілактики. Одним із ключових методів є вакцинація, яка допомагає зменшити ризик захворювання та ускладнень. Щеплення від вітрянки роблять з 12 місяців і в будь-якому віці потім. Для забезпечення захисту від інфекції достатньо двох доз вакцини. Також важливо дотримуватися правил особистої гігієни, уникати контакту з хворими.

 

При появі будь-яких ознак, зазначених вище, не займайтеся самолікуванням – звертайтеся до лікаря. Бережіть себе та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь