A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Підтримка закладів охорони здоров’я з місцевого бюджету

Дата: 26.03.2024 10:02
Кількість переглядів: 18

Фото без описуЗ моменту реорганізації закладів охорони здо­ров’я – з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства, вони отримали статус повноцінних суб’єктів господарювання, укладають договір із Національною службою здоров’я України, отримують фінансування із державного бюджету на підставі фактично наданих медичних послуг пацієнтам, тобто заробляють кошти.

Повноваження органів місцевого само­вря­­дування стосовно закладів охорони здо­ров’я визначені законодавчо і передбачають фінансування вартості комунальних послуг та енергоносіїв, місцеві програми розвитку і підтримки закладів (придбання медичного обладнання, проведення ремонтів, забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами, придбання ліків для окремих категорій громадян які перебувають на амбулаторному лікуванні та інше).

Із бюджету Мліївської сільської територіальної громади здійснюється фінансування як первинної, так і вторинної ланки охорони здоров’я.

На підтримку первинної ланки охорони здоров’я у 2023 році з місцевого бюджету фактично профінансовано 2 132,4 тис. грн, що становить 44,3% у загальному фінансовому ресурсі, отриманому КНП "Центр ПМСД ім. родини Симиренків".

На вторинну ланку охорони здоров’я у 2023 році перераховано 118,8 тис. грн - відшкодування вартості комунальних послуг КНП "Городищенське МО" Городищенської міської ради за фактично пролікованих жителів Мліївської громади, які отримали медичні послуги закладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь