A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

7 березня відбулася презентація Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового комплексу в Черкаській ОВА на період до 2028 року

Дата: 20.03.2024 16:04
Кількість переглядів: 19

Фото без опису          У Програмі підтримки та розвитку АПК Черкащини передбачено низку стимулів, зокрема, для збереження фермерських господарств і розвитку трудомістких галузей (тепличне господарство, садівництво, овочівництво), тваринництва. Загальний обсяг фінансування становить 59,5 млн. грн по 11,3 млн. грн в рік, а із 2026 року – 12,3 млн. грн в рік.

 

У 23 фермерських господарствах  області засновниками є ветерани війни.

Для поліпшення матеріально-технічної бази фермерських господарств, які мають в обробітку до 100 га сільськогосподарських угідь запропонована фінансова підтримка з розрахунку 5 тис. грн на 1 га сільськогосподарських угідь, що знаходяться у користуванні.

 

          Часткове відшкодування проектно-кошторисної документації на створення та зрошення багаторічних насаджень, будівництво теплиць в розмірі 50 % вартості затвердженої проектно-кошторисної документації, але не більше 150 тис. грн одному об’єкту господарювання (без урахування ПДВ).

 

          Для збільшення посівних площ овочевих культур, гречки та жита передбачена підтримка розвитку посівів даних культур у такому розмірі:

Гречка – 3 тис. грн за 1 га посівів загальною площею до 50 га;

жито – 9 тис. грн за 1 га посівів загальною площею до 100 га;

овочеві культури – 15 тис. грн за 1 га посівів.

 

   Власники ВРХ які утримують у своєму господарстві 3 і більше голів корів отримують допомогу у розмірі 5 тис. грн на 1 корову, при закупівлі доїльних апаратів українського виробництва відшкодовується 70% їх вартості, але не більше 10 тис. грн.

Також в подальшому будуть проводитися напрацювання щодо підтримки підприємств з переробки сільськогосподарської продукції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь