A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Екстрена медична допомога та невідкладна медична допомога є важливими аспектами системи охорони здоров'я.

Дата: 20.03.2024 15:59
Кількість переглядів: 25

Фото без описуЕкстрена медична допомога визначається як негайна медична допомога, надана у випадках травм або раптових захворювань, які загрожують життю або здоров'ю пацієнта. Це може включати серцевий напад, інсульт, тяжкі травми, алергічні реакції та інші негайні стани.

 

Невідкладна медична допомога, з іншого боку, охоплює ширший спектр медичних послуг, що надаються пацієнтам у випадках, коли вони потребують медичної допомоги, але їх стан не є критичним для життя. Це може включати лікування захворювань, що не є негайними, але вимагають медичного втручання, такі як інфекції, травми, розлади і т. д.

 

Заклади первинного рівня медичної допомоги, такі, як КНП "ЦПМСД ім. родини Симиренків" Мліївської сільської ради, грають важливу роль у наданні невідкладної медичної допомоги. Лікарі та медичний персонал проводять первинний огляд, надають допомогу та при потребі направляють пацієнтів до спеціалізованих закладів для подальшого лікування. Проте кваліфікаційний та технічний рівень сімейної медицини не дає можливості надати повноцінну допомогу в надзвичайно критичних станах. Цим займаються спеціалізовані бригади центрів ЕМД.

 

У випадку, якщо стан пацієнта є критичний, обов'язково одразу викликайте швидку допомогу 103, а не дзвоніть сімейному лікарю про, наприклад, інфаркт, інсульт чи важку травму. Лише після цього ви можете повідомити сімейного лікаря про інцидент, що стався. Це збереже цінні хвилини і можливо, життя людини. Бережіть себе і будьте здорові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь