A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

ПРО ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ НА ПІЛЬГОВЕ МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ГРОМАДЯН, ПОСТРАЖДАЛИХ ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 26.02.2024 14:09
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

          Право безоплатного забезпечення ліками за пільговими  рецептами лікарів та безоплатного зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них) мають громадяни відповідно до статей 20-22, 24, 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», які проходять амбулаторне лікування.

          За рахунок коштів субвенції з обласного бюджету в місцевому бюджеті на 2024 рік передбачені видатки в сумі 48 938,00 грн, які спрямовуватимуться на:

- безплатне придбання ліків за рецептами лікарів;

- безплатне позачергове зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них).

          Кошти, передбачені на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, спрямовуються на відшкодування витрат суб’єктам господарювання незалежно від організаційно-правової форми господарювання:

- аптечним закладам – у розмірі фактичної вартості виданих лікарських засобів відповідно до реєстрів рецептів на пільговий відпуск;

- стоматологічним закладам та лікарням, які у своїй структурі мають госпрозрахункові стоматологічні підрозділи – у розмірі фактичної вартості наданих послуг відповідно до актів виконаних робіт.

          З початку року на підставі укладеного договору, відпуск лікарських препаратів здійснюється аптечними закладами Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація».

          У січні 2024 року при плановому обсязі субвенції в сумі 4 078,00 грн, фактичний відпуск лікарських засобів склав 400,84 грн


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь