A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Щодо утримання доріг та забезпечення їх фінансуванням

Дата: 12.02.2024 10:08
Кількість переглядів: 38

Фото без описуЯк повідомлялося раніше автомобільні дороги, які територіально розташовані у Мліївській громаді поділяються на:

- дороги загального користування державного значення, як от дорога Т-24-08 Шевченкове - Городище - /Н-16/ - знаходиться у віданні Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), перебуває на балансі, утримується і ремонтується за рахунок коштів держбюджету безпосередньо через відповідального виконавця – Службу автомобільних доріг у Черкаській області (САД у Черкаській області);

- дороги загального користування місцевого значення, так звані «обласні дороги». Наприклад такою є дорога О 241718-4 Байбузи − Закревки − Старосілля – Мліїв − /Т-24-08/, яка знаходиться у сфері управління Черкаської обласної державної адміністрації, перебуває на балансі Департаменту будівництва Черкаської ОДА, утримується і ремонтується за рахунок субвенцій з держбюджету та з місцевих бюджетів, безпосередньо через відповідального виконавця – Службу місцевих автомобільних доріг у Черкаській області (СМАД у Черкаській області);

- вулиці і дороги комунальної власності, наприклад вулиці Ожина, Вишнева, Погрібного, які утримуються і ремонтуються за рахунок коштів місцевого бюджету безпосередньо через відповідального виконавця Виконавчий комітет Мліївської сільської ради, який залучає до виконання відповідних робіт комунальні підприємства та підрядників шляхом проведення відповідних процедур публічних закупівель.

Кілька рядків про ремонт доріг:

- Чи може громада відремонтувати дорогу державного чи обласного значення напряму самостійно?

- Ні, не може. Відповідно до бюджетного законодавства таке освоєння коштів матиме нецільовий характер і матиме вкрай негативний наслідок.

- То чи зможе громада відремонтувати «не свою» дорогу, яка пролягає через село?

- Так, зможе, але лише шляхом передачі субвенції до відповідного бюджету, або включити в мережу розпорядників та одержувачів коштів бюджету Мліївської сільської територіальної громади САД у Черкаській області чи СМАД у Черкаській області.

- Що з утриманням та ремонтом доріг у 2024 році?

- Першочергово для утримання вулиць і доріг комунальної власності в місцевому бюджеті по загальному фондові передбачено 404 000,00 гривень бюджетних коштів.

Субвенцію з державного бюджету обласним бюджетам на ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у 2024 році в зв’язку з воєнним станом не передбачено взагалі.

За рахунок коштів обласного бюджету Черкаської області заплановано 10 000 000,00 гривень на утримання та розвиток автомобільних доріг загального користування місцевого значення – на всю мережу обласних доріг.

  • Як зробити, щоб мою вулицю не обминули і почули мої прохання?

- Варіантів є декілька. Перший – звернутися з відповідним проханням до депутата сільської ради по виборчому округу, який узагальнить прохання і передасть на розгляд відповідної комісії. Другий – особисто письмово звернутися до виконавчого органу місцевого самоврядування, і Ваша заява буде обов’язково включена до розгляду (але, звичайно в межах виділених на це, та можливих додаткових ресурсів бюджету громади).

 

  • Де і з чого буде починатися ремонт доріг?

- При настанні тепла, першочергово, після обстеження буде проводитися грейдерування доріг по отриманих від населення заявках і з врахуванням пріоритетності та обсягу необхідних робіт.

 

  •  То на мою вулицю приїде грейдер чи трактор комунального підприємства?

- Відповідна техніка (грейдер, бульдозер чи колісний трактор із відвалом) буде залучатися в залежності від стану дорожнього покриття і обсягу необхідних робіт.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь