A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

А чому сільський голова не ремонтує музей?

Дата: 15.09.2023 15:03
Кількість переглядів: 76

А чому сільський голова не ремонтує музей?

Фото без описуВідповідь проста: не є об’єктом комунальної власності, тому не можна витрачати кошти місцевого бюджету на об’єкт, що не належить до власності територіальної громади (ст. 7, 89, 91 Бюджетного кодексу України).

Проблема, що потребує негайного вирішення: заміна даху на будівлі музею меморіалу родини Симиренків.

«Будинок в якому жив Л.П. Симиренко», зараз виконує функцію музею-меморіалу родини Симиренків і є об’єктом культурної спадщини на місцевому рівні (тобто перебуває на обліку обласної ради  у віддані Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації).

 

Власником будівлі є Національна академія аграрних наук України, тобто перебуває в державній власності;

 

Балансоутримувачем будівлі є: Дослідна станція помології ім. Л.П. Симиренка ІС НААН України;

 

Балансоутримувачем експонатів, фактичним користувачем будівлі (на праві оперативного відання) та відповідальним за розвиток і збереження музейної справи на території Черкаської області є КЗ «Черкаський обласний краєзнавчий музей».

 

Проведення ремонту будівлі державної власності та ще й об’єкту культурної спадщини можливе лише за участю всіх відповідальних сторін, в площині Закону України «Про охорону культурної спадщини».

 

Враховуючи складність ситуації орган місцевого самоврядування разом з Громадською організацією «Родина Старосілля» звернулись до всіх «причетних» з пропозицією провести акцію зі збору коштів для виготовлення належних документів та проведення належних ремонтних робіт.

 

Дослідна станція помології ім. Л.П. Симиренка ІС НААН України та Черкаська районна військова адміністрація Черкаської області відразу відгукнулись і підтвердили  наміри співпрацювати для досягнення позитивного результату.

 

Комунальний Заклад «Черкаський обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради відповів: «вважає що проблеми з ремонтом даху музею меморіалу родини Симиренків не відноситься до їх компетенції». Хоча це не так!!! Саме цей заклад мав би стати флагманом у пошуку коштів на ремонт музею.

 

Фото без опису Фото без опису

 

Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації поки що утрималось від відповіді, чекаємо


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь