A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

№ 9 до діалогу з громадою «Можливості сталого соціально – економічного розвитку нашої громади»

Дата: 30.08.2023 14:42
Кількість переглядів: 127

          Продовжуємо роботу з пошуку можливостей розвитку громади,  розпочатого в рамках проєкту «Лабораторії творчих діалогів» U -LEAD з Європою.

Фото без опису

         Продовжуємо досліджувати територію наших сіл на предмет наявності культурної спадщини, історичних подій та креативних ініціативних людей, які можуть стати основою для початку створення туристичних дестинацій.

 

        На минулому тижні наші дослідження відбувались с. Будо – Орловецька.

 

        На попередній зустрічі ми познайомились зі справжньою самостійною та незалежною #Яною Полусмак (внутрішньо переміщена особа з Донецька, яка самостійно створила міні козину ферму, виготовляє та продає смачні крафтові сири).

Фото без опису

          Під час дослідження інвестиційних ділянок, нас дорога привела до оселі нових мешканців с. Будо-Орловецької, зокрема подружжя Дмитра та Марини. (Марина переїхала до чоловіка з м. Бахмут).

Ця пара є особливою, має власну життєву позицію та філософію життя. Є послідовниками Міжнародного товариства свідомості Крішни, тому прошу вас, читачі, не думати стереотипами!!! Просто інше віросповідання, хоча має багато спільного із християнством (10 заповідей тотожні філософії індуїзму).

Фото без опису Фото без опису

Історична довідка:

 Індуїзм — це третя за кількістю послідовників релігія у світі після християнства та ісламу, корені якої ведуть до ведичної цивілізації. Індуїзм сповідує понад 1033 млн людей. Для тих, хто дотримується Вед, прогрес людства означає поступ на шляху духовного самоусвідомлення. Суспільство, яке ставить перед собою духовні цілі, називається суспільством аріїв, тобто благородних.

 

Серед основних принципів, яких дотримуються Дмитро та Марина є:

  • все може бути по-іншому: здоровий спосіб життя, благодійність, здатність жити в гармонії з природою, відсутність насилля;
  • просте життя – піднесене мислення;
  • життя -  це унікальний шанс дбати про ближніх.

 

Основне переконання:

У селі можна жити і виробляти, все що потрібно для життя людини.

         

          Пара придбала стареньку хатинку - мазанку з земельною ділянкою і почала втілювати в життя власні мрії: прибрали прибудинкову територію, зробили ремонт будинку; в одній із кімнат облаштували Храм, побудували сарай для корови (до речі, корівка також мешкає на подвір'ї). А ще родина вирощує зернові культури і будує клуню, для розміщення жорнового млина.

У перспективі придбання жорнового млина, за допомогою якого можливе виготовлення цільнозернового борошна та деяких видів круп.

Фото без опису

До речі, наразі, сім'я самостійно виготовляє ферментовані чаї з листя яблук, вишні, горіха, диких трав й виготовляє еко борошно з власноруч вирощеної пшениці.

Фото без опису Фото без опису

 Приймають гостей (в т. ч. духовна реабілітація) та займаються благодійністю, через Благодійний фонд «Іжа заради життя» https://www.facebook.com/foodforlife.smila/

Дуже приємно було чути, що мета сім'ї-це на власному прикладі показати можливість жити в гармонії з природою та в балансі з суспільством, розвиваючи навики природнього землеробства, ненасильницьких методів утримання тварин та відкритого спілкування з суспільством. Дмитро та Марина готові ділитись досвідом з іншими.

Хочеться побажати родині наснаги, втілення мрій та добрих людей поряд!!!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь