A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Як отримати кошти на утеплення будинків?

Дата: 11.08.2023 09:39
Кількість переглядів: 25

Фото без описуЗ метою підвищення ефективності використання енергії та зменшення впливу будівель на навколишнє середовище Державна установа "Фонд енергоефективності" реалізує програму "Енергодім" в Україні вже з 2019 року, що передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності та з листопада 2022 року програма «ВідновиДІМ», яка націлена на відновлення житлових будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ проти України. Важливим кроком у розвитку цієї ініціативи є відновлення прийому заявок на участь у програмі спільно з Міжнародним фінансовим корпусом (IFC) з 14 липня 2023 року.

Програма "Енергодім" націлена на сприяння власникам житлових будинків у здійсненні заходів з енергоефективності. Основними завданнями програми є зменшення споживання енергії, підвищення теплової ізоляції будівель та зниження витрат на комунальні послуги. Програма створена з урахуванням важливості збереження енергоресурсів та зниження викидів CO2.

З 2019 року участь у програмі «Енегродім» взяли майже 65000 домогосподарств, сума грантів, виплачених для підтримки впровадження енергоефективних заходів, становить понад 885 млн грн., в тому числі близько 27 млн грн. бенефеціарам з Черкаської області.

Наразі, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків можуть взяти участь в програмі та отримати відшкодування 40% вартості встановлення загально будинкового обліку теплової енергії та облаштування індивідуального теплового пункту з погодо залежним керуванням. Реалізація зазначених заходів дозволить підвищити комфорт проживання в будівлі та забезпечити високий показник теплової енергії.

З додатковою інформацією можна ознайомитися на сайті Фонду енергоефективності за посиланням: https://ecfund.org.ua, за консультаціями просимо звертатись до регіонального радника в Черкаській області за телефоном: +380978891385 або спеціалістів ДУ «Фонд енергоефективності» за телефонами зазначеними на сайті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь