Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Енергоефективність ОСББ: утеплення багатоквартирних будинків по пакету "А" легкий

Дата: 19.07.2023 17:20
Кількість переглядів: 28

Однією з актуальних тем у галузі енергоефективності та житлово-комунальної сфери є підвищення енергоефективності будівель. Особливу увагу приділяється багатоквартирним будинкам, які є найбільшими споживачами енергії. У цьому контексті, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків в ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків) грає важливу роль у впровадженні енергоефективних заходів. У даній статті розглянемо процес подачі заявок у Фонд Енергоефективності для утеплення багатоквартирних будинків по пакету "А" легкий.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуОСББ це юридична особа, створена мешканцями багатоквартирного будинку з метою спільного управління та забезпечення потреб будинку. Однією з основних цілей ОСББ є зниження енергоспоживання та поліпшення енергоефективності будівель. З моменту створення ОСББ отримала значну підтримку від держави та місцевих органів влади, зокрема через Фонд Енергоефективності.

Фонд Енергоефективності це державний механізм підтримки енергоефективних заходів у будівництві та житлово-комунальному господарстві. Фонд сприяє фінансуванню проєктів з утеплення будинків, заміни вікон, модернізації опалювальних систем та інших заходів, спрямованих на зниження споживання енергії та покращення комфорту мешканців.

Пакет "А" легкий один із варіантів програм Фонду Енергоефективності. Він передбачає встановлення або модернізацію індивідуального теплового пункту (ІТП)(обов’язково) та встановлення вузла комерційного обліку тепла (за необхідності). Максимальний термін реалізації проєкту обмежений до 6 місяців з можливістю продовження ще на 3 місяці.

Процедура подачі заявок на отримання фінансування з фонду енергоефективності досить проста. ОСББ повинне надати заявку разом із необхідною документацією, в якій описати обсяг та характер робіт з модернізації ІТП будівлі.

Після розгляду заявки та позитивного рішення, ОСББ може отримати фінансування на виконання проєкту з утеплення, яке складає 40% ( максимально 500000 грн.) від загальної вартості проєкту. Дозволяється залучати інвесторів які мають змогу оплатити 20% від загальної суми ще 40% оплачують мешканці будинку.

Пакет "А" легкий є оптимальним рішенням для багатоквартирних будинків, де не потрібно здійснювати капітальний ремонт фасаду з можливістю подальшої термомодернізації будинків.

Тож мешканцям багатоквартирних будинкам необхідно замислитись над створенням ОСББ та використати можливість термомодернізації своїх будинків.

 

                                                          Спеціаліст І кат. відділу
економічного розвитку та
інвестицій Тетяна ВЕЛИЧКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь