A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Легальна зарплата справедлива пенсія.

Дата: 10.10.2018 10:44
Кількість переглядів: 333

Заробітна плата, яка виплачується «у конвертах» – це тимчасове благо, яке має негативні наслідки для самого працівника. Це, перш за все, ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

 Погоджуючись на роботу без документального оформлення трудових відносин, громадянин, у першу чергу, діє проти себе, бо це позбавляє його легального працевлаштування, а значить, оплати й охорони праці та здоров’я, соціального, пенсійного та медичного забезпечення. Виведення з «тіні» роботи та заробітної плати, легалізація трудових відносин і найманих працівників та сплата податків і відрахувань до соціальних Фондів – це в першу чергу соціальні гарантії працівників сьогодні та гарантоване майбутнє їх завтра. Необхідно звернути увагу, що громадянин, який працює  без оформлення документів і втрачає стабільність, упевненість у завтрашньому дні.

 

Насамперед, він втрачає свій страховий стаж. Особа без оформлення трудових відносин з роботодавцем не отримує виплати «лікарняних», «декретних», компенсацій за період перебування на екзаменаційній сесії, а той, хто працює легально, але одержує за відомістю мінімальну зарплату, а решту – в «конверті», також потерпає від обмеження соціальних виплат, адже у разі настання страхового випадку всі виплати будуть нараховуватися з мінімального розміру.

                  

Нова система пенсійного страхування передбачає пряму залежність розміру пенсії від загального стажу роботи і суми накопичених страхових внесків за весь період трудової діяльності кожної людини. При цьому обмеження розмірів пенсії не буде, а тому приховувати заробітну плату, ухилятися від сплати внесків на пенсійне страхування стає не вигідним. Це буде сприяти відновленню, до певної міри, соціальної справедливості в суспільстві.

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь