A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мліївська громада
Черкаська область, Черкаський район

6 ПЕРЕВАГ ДЛЯ ШУКАЧІВРОБОТИ ПРИ ЗВЕРНЕННІ ДО СЛУЖБИЗАЙНЯТОСТІ

Дата: 06.08.2021 11:08
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

1. Фахівціпідберутьпідходящу роботу.Кар’єрнірадники допоможуть вам знайтипідходящу роботу, поінформують про вільніробочімісця у тіймісцевості, де ви б хотілипрацювати. Розкажуть, яковолодітинеобхідниминавичкамищодопошукуроботи, складуть резюме та підготують до співбесіди з роботодавцем.

2. Можнаотриматиновупрофесію. Якщови не можете знайти роботу за фахом, служба зайнятостінадаєможливістьбезкоштовно пройти професійненавчання за 90 ліцензованимипрофесіями. Навчання проходить у центрах професійно-технічноїосвіти (ЦПТО) Державноїслужбизайнятості, або в інших закладах освіти. Служба зайнятостімає 11 власних ЦПТО, якіоснащеніновітньоютехнікою та устаткуванням. Якщобезробітнийнавчається не за місцемпроживання, вінбезоплатнозабезпечуєтьсяжитлом. Крім того, у ЦПТО є шанс отриматидоситьунікальніпрофесії, приміром: рибовода, коваля, бондаря, виноградаря абомайстра з лозоплетіння.

3. За сприянняслужбизайнятостіможнавідкритивласну справу.Достатньо мати бажання, цікаву ідею та завзяття для того, щоб отримати стартову суму на реалізацію власної бізнес ідеї. За роки існування служби зайнятості, багато клієнтів скористались своїм правом на отримання одноразової матеріальної допомоги для організації підприємницької діяльності.

4. Служба зайнятостінадає ваучер на навчання. Без реєстрації в службізайнятостігромадяниможутьотримати ваучер на навчання для підтриманнясвоєїконкурентоспроможності на ринку праці. Документ дає право безкоштовно пройти навчання за спеціальностями у пріоритетних видах економічноїдіяльності у закладах освітиУкраїни (в тому числі ЗВО), якімаютьвідповіднуліцензіюМіністерстваосвітиУкраїни.

5. Можнадолучитись до громадських та тимчасовихробіт.Під час пошукупостійногомісцяроботи, ви можете отриматидодатковийзаробіток і взяти  участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Ціроботиорганізовуютьсямісцевими органами влади та роботодавцями за сприянняслужбизайнятості. Приміром, роботи з догляду за людьми похилоговіку та непрацездатнимигромадянами, інформуваннянаселеннящодо порядку отриманняжитловихсубсидій, а такожроботи з благоустрою та озелененнятериторійтощо.

6. Безробітнімаютьможливістьвідвідуватирізнітренінги та семінари, зокремапрофорієнтаційні. В умовах карантину, щоб максимально зберегти здоров’я, але водночас поінформувати та зорієнтувати безробітних громадян, обласна служба зайнятості запровадила комбіновані вебінари, що відбуваються одночасно online та оffline. У цьому році проведено понад 1800 таких заходів, у яких взяли участь близько 21 тис. шукачів роботи.

Наприклад, цікавими для клієнтів з Черкаського міського центру зайнятості стали нові тренінги з фінансової грамотності із залученням соціальних партнерів, де шукачі роботи навчаються ефективно користуватися грошима, планувати сімейний бюджет, грамотно управляти власними ресурсами, ухвалювати відповідальні фінансові рішення, завчасно формувати фінансову подушку безпеки на випадок форс-мажорних ситуацій, створювати джерела пасивного доходу, розумно користуватися банківськими послугами тощо.

Фото без опису

І цейпереліквідображаєлишечастинупослуг, щонадаєшукачамроботи служба зайнятості. Більше того, електроннісервісипостійнооновлюються та розширюються, враховуючи потреби клієнтів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь